Blåbärsmuffins (ca 10 stora eller 15 små)

150 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
1/2 dl filmjölk
100 - 125 gr blåbär ca 2 dl (frysta och otinade)

Rör smör och socker pösigt. Rör i ett ägg itaget. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölken och filen. Fyll smeten i formarna och tryck ner lite blåbär i varje form alternativt blanda alla blåbären i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 - 20 minuter i 200 grader C.
Bäst tycker jag det blir om man separerar vita och gula och enbart tillsätter gulan i smeten. Därefter vispar äggvitan med tillsats av 1 dl socker till ett hårt skum och efter gräddningen av muffinsen toppar varje muffins med den hårt vispade vitan och till sist gräddar i ugnen 2 - 3 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0