Idrotts Söndag

Vilken idrottssöndag. Det började med interview av Augustprisvinnaren i skönlitteratur Wijkmark i TV4. Den boken om livets sista självande minuter borde läsas för att få bort lite av den potentiella dödsångest som vi alla är bärare av.
Nervositeten inför skidskyttestafetten började så smått infinna sig när Nobelfest orkestern avslutade programmet god morgon.
Tyvärr misslyckades Sveriges tredje man Nilsson på ett katastrofalt sätt på tredje sträckan men Sverige kommer igen när Nilsson har övat torrskjutning i hotellkorridorerna.
Flickorna däremot gjorde det strålande. Vilken debut av Högberg på första sträckan. Och jämnheten hos de andra förde fram laget till en tredje plats bara sekunden efter Ryssland.
Av en slump slog jag över till SVT24 just som starten gick för EM i terränglöpning med Musse och Sjökvist och den andra svenskarna. Det var den bästa insats svenska löpare någonsin har gjort näst Gärderuds guldmedalj i OS I Montreal 1976.
Kvällen började med Agenda och där uppträdde Marita Ulvskog och förklarade att den rikaste delen av svenska folket ca 3 ? 5 % borde beskattas ytterligare till förmån för en utjämning. Varför stängde inte Ulvskog och de andra gränserna 1980 ? Varför flyttade Kamprad och Tetra Paks grundare Rausing m fl utomlands ? Låt rika vara rika och bli ännu rikare. Vi sämre bemedlade lever ändå ett gott liv delvis därför att vi har haft förmånen att leva i ett land med många bra entreprenörer.
Bra mat kostar så lite.
Kvällen avslutades med en höjdar match mellan Barca och gamla storlaget Deportivo som nu ligger näst sist i ligan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0