DAMFOTBOLL

För det första minska planen på längden med tio meter och bredden med 5 meter. Minska målen med samma proportioner och förkorta matchtiden med en kvart. Jag vet inte vilken storlek på bollen damerna spelar med men på min tid fanns något som vi kallade femmor och fyror.
För det andra sluta att spela svensk damfotboll enligt samma recept som den manliga är ordinerad. Annvänd de sista fem minuterna av matchen Sverige - Nigeria dvs titta på hur Nigerianskorna spelade som instruktionsfilm i all utbildning även manlig fotbollsutbildning. Anställ Bosse Pettersson som utbildningschef tillika ansvarig för Landslaget. Han är den enda kommentator som har efterlyst att bollen skall spelas huvudsakligen efter marken från backlinjen genom mittfältet till anfall. Använd Spanska ligamatcher som studieobjekt. Börja att jobba med detta inom Svensk fotboll med mål att gå vidare till kvartsfinal i VM 2022. Använd matchen Malmö - Trelleborg som skräckexempel på hur fotboll inte skall spelas.
Förslag på en dags träningsupplägg för proffessionella svenska fotbollsspelare: 0800 - 1000 Teknikträning, 1300 - 1500 Teori och andra samhällsämnen. 1700 - 1900 Styrke och Konditionsträning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0