Brasilien - Sverige

Vilken överraskning ! Jag blev nästan stum av förvåning. Var detta ett svenskt landslag som uppträdde på Ljungbergs före detta hemmaarena. Ja, faktiskt ! Vad menar jag ? Samma ledning men ett helt annat spel än vad som visats upp tidigare år i kvalmatcher och VM och EM spel.
Nu höll laget och speciellt backlinjen i bollen. Spelet gick efter marken och stundtals fick spelarna till 10 ? 11 passningar inom laget innan den obligatoriska chans passningen upp mot forwards kom. Visserligen kunde inte Mellberg hålla sig i första minuten då han baljade upp en av sina vanliga långbollar som genast kom tillbaks med brasilianskt motanfall som konsekvens.
Vad spelar det för roll vilka spelare som uppträder i den gula tröjan om Lagerbäck kan få till ett bolltrillande med tålamod. Självklart vill jag se Ibra som forward och hans farlighet kommer att öka mångdubbelt om han ständigt slipper att jaga dessa förödande luftpastejer i huvud och bröst höjd. Elmander och Rosenberg är säkert bra komplement om de lär sig att lugna ner sitt löpande och koncentrera sig på att leverera lugna och säkra passningar. Kim Källström är given med sitt skott. Han kunde ha avgjort matchen med sitt fräsande skott strax över ribban när en kvart hade gått.
Prata inte om att Sverige hade ett reservbetonat lag. Det är inte spelarna som är av enda betydelse i ett svenskt lag utan det är Lagerbäcks spelsystem. Frågan är inför sommarens äventyr om ledningen ytterligare kommer att utveckla det markbundna spelet och hålla i bollen strategin tills chansen dyker upp. För chansen den dyker upp för eller senare.
Med Sveriges berömda organisationsförmåga och disciplin bland lagmedlemmarna borde ?hålla i bollen taktiken? vara given i stället för det meningslösa ?ge bort bollen så snart som möjligt spelet?som har varit karakteristiskt för svensk landskampsfotboll en längre tid. Kan Mellberg hejda sig med lyrbollarna och djupledslöpning (23 Olof Mellberg försöker dribbla sig fram över mittlinjen. Minst en brasse för mycket hinner med den älgande svensken. Ingen vidare bra idé Mellberg! *)som han gav prov på i en sekvens av Brasilien matchen då kan Sverige gå långt och högt i medaljstriden i alpländerna.

*citat från DN referat minut för minut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0