Ostyriga klotet

Världen består av nationalstater. Tanken hos människan är att värna såväl sitt lilla som stora territorium. Andra tankar är att alla måste förenas för att hjälpa de som är orättfärdigt behandlade enligt en allmänn överenskommelse. Nordkorea rår inte FN på inte heller någon annan hybrid till stat.

Tanken är orimlig men varför inte låta nationalstaterna få full suveränitet över sitt politiska liv. Ja men då tar någon ostyrig grupp över och börjar omänsklig behandling av sina närmaste och som även övergår i bestialiska handlingar någon annanstans på klotet.

Enligt allmänn rättsordning kan inte sådana handlingar låtas vara ostraffade och så är det hela i gång med kanoner och civila umbäranden i nationalstaten som har förfallit och saknar demokrati och allt annat.

Lägg ner vapnen verkar som en orimlig tanke med hänsyn till de motstridiga viljor som härskar i världen. Visst vore det ett önsketänkande att varje gruppering i demokratisk ordning kunde få sin lilla del av kakan även i länder med ringa demokrati och utbildningsnivå. Exempel finns i Afika där lugn och ordning har skapats efter de mest fruktansvärda dåd. Låt oss hoppas på att politik och ett visst vapenskramel kan skapa ordning på sikt i Afgahnistan m fl länder på lång sikt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0