Privat contra samhällsägt

Björn Elmbrandt ledar skriver om rubricerat i Dagens Arena http://www.dagensarena.se/text/2009/08/thatcher-hade-fel.

Björn irriterar sig på den hafsiga privatiserings våg som alliansen genomfört. Apotek, SJ:s monopol, Bilprovning och nu senast utredning om Länstrafikens monopol på lokala busslinjer.

Det intressanta är var går gränsen mellan vilka tjänster som skall skattefinansieras och vilka som skall finansieras ur den enskildes plånbok? Finns det svar den frågan?

Privat försvar tycker många inte är någon bra ide. Polis skall inte heller debiteras den som alarmerar även om en del opinioner förordrar medborgargarden för att skydda sig mot vandaliserande ungdomsgäng och kriminaliserade samhällsmedborgare.

Vi skall ha en mångfald i yttrandefriheten och opinionsbildningen därför finns presstödet kvar.
Så här skulle jag kunna hålla på och redogöra för de 500 statliga och andra skattefinansierade organisationer som hittills har organiserats i nuvarande samhällsorganistion.

Allt för att samhällsmedborgaren skall leva ett gott och fritt liv.

Ett fåtal politiker har bestämt hur samhället skall se ut.

Möjligen skulle det vara till gagn för samhället om fler i framtiden kunde engagera sig i hur samhället skall organiseras och framförallt att de lokala opinionerna kunde få mer genomslag. Det skulle motivera fler att ta del i debatten.
Jag tror inte vi skulle få en sämre organisstion.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0