Tjuvstartsregeln i friidrott mm

Det skulle vara intressant att ta del av det diskussions protokoll som eventuellt upprättades när nuvarande tjuvstartsregel beslutades.
Vid andra tjuvstarten utesluts den som tjuvstartar. Den som initierade första tjuvstarten går fri. Självklart skulle det vara så att även den som tjuvstartade första gången också skulle diskas.
Nu har juryn(motsvarande)  kommit till beslutet att ändra reglerna i enhetlighet med simningens dvs att första tjuvstarten utesluts. Mern jag har inte förstått om loppet går och diskningen kommer i efterhand, troligen inte.

Det skall bli intressant när den tiden kommer då forskare får tillgång till aktiva och genom diverse prov kan förklara att den fysiska statusen vid vinsten eller misslyckandet var si och så. Möjligen görs detta redan nu men den informationen drunknar i alla andra spekulationer som förekommer i riklig mängd.
Hur mäter man den mentala statusen? Kanske genom en enkel pulsmätare om nu den aktive går med på att bära en sådan. Men hur skljer man det från förhöjd puls på grund av en kommande infektion?

Ex Isenbajeva. Visst borde det gå att redan nu mäta hastigheten in mot upphoppet och jämföra vid olika tillfällen. Var det så att hon hade lägre hastighet in mot upphoppet i går i jämförelse med när hon har klarat? Eller var hennes armstyrka och allmänna fysiska status sämre? Och kunde man konstatera det med fysikaliska metoder  då hade vi förklaringen till misslyckandet.
När en häst underpresterar säger alltid tränaren att vi skall gå igenom individen i morgon. Har jag missat den kommentaren vid mänsklig aktivitet? Iregel säger den aktive att det kändes bra men ändå misslyckades jag. Kanske var det något i kroppen som hade hänt och förklarar misslyckandet.

Tekniken, det fysiska och det mentala. (Tregaro). Kul när man får objektiva mätresultat från de tre faktorerna. Varför var den svenske hinderlöparen Jacobsen så svag i benen som han själv uttryckte det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0