Utkast: Analyschefen på ...

Analyschefen på Arbetsförmedlingen säger att fler miljoner till Arbetsförmedlingen ger fler jobb. Liknande tankar har hörts från hans kollega Stabschefen. Två chefer inom en statlig myndighet uttalar sig tvärsäkert om ekvationen fler skattemedel till byråkratin är lika med fler arbeten. Ja, säkert inom arbetsförmedlingen. Men är det där som jobben skall vara? Hur får Analyschefen och Stabschefen dagarna att gå? Säkert upptas 80% om inte mer av interna sammanträden och aktiviteter till ingen nytta för de arbetslösa.

Själv har jag kommit i kontakt med AF vid två tillfällen. Det enda resultat som kontakten har givit är att jag fått utbetalningar från A-kassan. Annars har aktiviteten bestått i att jag i samråd med förmedlaren skulle upprätta en handlingsplan. Planen bestod i att jag skulle söka jobb och kontakta AF med jämna mellanrum för att rapportera hur jobbsökandet gått och bestämma datum för nästa möte då handlingsplanen skulle uppdateras. Fullständigt kontraproduktiva aktiviteter förutom mitt jobbsökande som jag kunde ha gjort utan AFs inblandning.

Utredningar från diverse organistaioner pekar på den oformliga byråkratin inom kommuner, landsting och lägg därtill statliga myndigheter och inte bara byråkratin utan flygplatser, vattenlandskap och andra projekt som inte tillhör kommunal och statlig kärnverksamhet. Men vad skall den oformliga byråkratin syssla med? Kärnverksamheten skola, äldrevård och sjukvård sköts av den produktiva kärnan i kommunen.

En del socialdemokrater gör ett stort nummer av att det är förskräkligt med att göra vinst på sjuka människor och att dela ut pengar till ägare av friskolor. Bättre vore att ta tag i byråkratin där 1000 tals anställda lever ett gott liv på att inte åstadkomma lite eller inget och till och med fel saker som att administrera projekt som inte tillhör verksamheten.

När det krisar är det inte byråkratin som minskar utan den produktiva delen av verksamheten. Ja, säger kommunalrådet där är där som det finns något att ta av. Inte sant. Gör en grundlig undersökning inom ex Karlstads Kommun och prioritera kärnverksamheten och ta bort allt det som inte tillhör den. Redovisa resultatet. Men åk inte till Sunne utan sitt på ordinarie arbetsplatser.

Men lägg inte mer skattemedel på Arbetsförmedlingen utan ge medlen direkt till de arbetslösa om det nu är nödvändigt.
Bäst är förstås att sänka skatterna speciellt för de som har inkomster i 20 000 gränsen eller under.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0