Utkast: Jag tänkte ...

Jag tänkte när jag rensade i trädgården i dag på ämnet privat företagsamhet contra att betala gemensamt alla medborgare tillsammans med gemensamma skattemedel.
Så har vi gjort när det gäller att prova om bilen är funktionsduglig att framföra i trafiken. Varför? Därför att våra valda ombud har tyckt eller ansett att kostnaderna för att inte ha kontroll på plåtlådornas funktionsduglighet är för höga. Dvs att okontrollerade skrällen förorsakar för många olyckor som medför att sjukvården belastas med benbrott och andra otrevligheter som är en följd av att föraren till plåtådorna har undlåtit att underhålla sitt fordon.
Men vad gäller när funktionsdugligheten hos medborgarna skall kontrolleras. Då tycks fri fart under ingen kontroll alls gälla. Bukfettman hos det manliga släktet är iögonfallande om den iaktas på allmän plats som köpcentra och torg.
Kolla på en journalfilm från 40 talet. Ta fram förstorningsglas och andra tekniska hjälpmedel och du hittar ett fåtal med bukfetma. Möjligen brukspatronen men han undvek säkert journalfotografen för han fick sin uppmärksamhet på annat sätt. Men den vanlige arbetaren hade ingen bukfetma på 40 talet. Men idag har ingen företagsledare eller väldigt få bukfetma men å andra sidan kan den egenskapen konstateras hos den övervägande delen av den arbetande befolkningen och inte minst hos förtidspensionerade och sjukskrivna. Trots samhällets propaganda om effektiva rehabiliteringsåtgärder och andra stölligheter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0