Mera miljarder till ingen nytta

Kommuner och Landsting trampar i pengar upp till foknölarna om inte till knäna.

Ny cykelväg en kilometer lång för åtta millioner trots att det redan finns en otrafikerad gata att cykla på. Ny bro för lika mycket trots att det finns en bro femtio meter därifrån. Nytt konferenscentrum för hur många millioner vet jag inte. Tre konstgräsplaner. Fotbollsklubben begär 1,5 millioner för att inte gå i konkurs. Säkert skulle jag kunna rabbla fler stölligheter om jag tog mig tid till att undersöka.

Till detta skall läggas den svällande byråkratin som måste finnas för att administrera allt och alla.

Vad landet behöver är en administrations och byråkratirevolution.

Nu har alliansen fallit för trycket att sprida ut fler miljarder till utbildning av de arbetslösa. De enda som tjänar på miljarderna är de aktiägare och anställda inom privata utbildningsföretag och förstås alla byråkrater inom AMS som skall administrera de arbetslösa och sköta upphandlingen av utbildningen.

Det skall inte gå att tjäna pengar på sjuka säger Ylva Johansson men på arbetslösa får företag och byråkrati tjäna hur många miljarder som helst.

Vad får den arbetslöse. Sitta av fyra till sex timmar om dagen och kolla på Power Point bilder och berätta om sig själv och vad han/hon har för tankar om framtiden. s k självförtoende skapande kurser. Precis vad RRV påpekade för några år sedan. Ineffektiviteten är monumental.

Trots detta tjatar soc talesman Östros om fler miljarder. Det räcker inte fler anställda behövs inom AMS. Och det dummaste av allt fler coacher som politikerna tror hjälper till att skapa fler jobb allt enligt analyschefen på AMS. Hur hög månadslön har han för att göra ingenting eller helt fel saker.

Politikerna tror att de gör den enskilde en tjänst när de inrättar fler byråkrater som de tror har förmågan att hjälpa folk till arbete. Dumheter folk klarar sig själva. Och framför allt retar de sig på de tjänstemän som är tillsatta att hjälpa dem när de inte har någon hjälp att komma med annat än dumma administrativa åtgärder allt för att sysselsätta sig själva.

Lämna tillbaks 100 miljarder som administrationen av arbetslösa kostar svenska skattebetalare dels till skattebetalarna dels till de arbetslösa så de kan välja utbildning själva eller andra tjänster.

Jag skulle önska att Dagens Arena lade om kurs och granskade den överfulla och för tillfället med skattebetalarnas medel svällande byråkratin och ineffektiviteten i många kommunala och statliga organisationer.

Slutsatsen kommer att bli att mindra skatt skall dras in och mer till svenska folket i plånboken till gagn för alla de många små företag som kämpar en ojämn kamp trots bra affärsideer men liten beläggning. Ju mer pengar den enskilde får i plånboken desto fler av dessa små tjänsteföretag kommer att kunna bli lönsamma och överleva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0