Flygplatsen och de Värmlänska företagens resebehov contra klimatsammanbrottet

Hur skall en skattebetalare i Värmland förhålla sig till klimathotet contra de värmländska politikernas agerande? Om det är så att det redan nu finns miljoner klimatflyktingar i världen, vars tillvaro har slagits i spillror på grund av den globala överklassens överkonsumtion och energifrossa skall då varje liten region agera tvärtemot internationella åtgärder och uppmaningar mot klimathotet?
Den uppfattningen får jag när jag läser Ristes och Olssons inlägg/svar i dagens NWT 2009-07-02. Således vi på lokal och regional nivå kan inte ta någon hänsyn till klimathotet om vi ens tror på det på grund av att värmländskt näringsliv måste snabbt ut i världen om de skall behålla sin konkurrenskraft.
Är det verkligen sant att konkurrenskraften sätts ur spel om det dröjer ett halvt dygn extra innan jag kan träffa min affärspartner? Vilka andra faktorer är avgörande för att produkten skall kunna säljas? Borde undersökningen som låtits utföras av konsultfirman Attityd ha innehållit fler frågor och kanske en fråga om hur företagen ställer sig just till att deras resa blir fördröjd ett halv dygn mot deras eventuella barns framtida sätt att leva med eventuella konsekvenser av vårt agerande i dag?
I tisdagens GP 06-30 del 2 sid 36 redovisar Stena Line hur företaget med dagens digitala teknik effektiviserat sin verksamhet och sparat 2,5 till 3 millioner i resekostnader. "En resa har ersatts med två digitala möten". Videokameror och chattprogram som snart är var mans/kvinnas egendom i hemmet är lösningen för att ersätta resandet redovisar Stena Line. Ett professionellt utrustat konferensrum kostar omkring 250 000 kronor. För den summan har Stena utrustat 30 konferensrum i olika länder. Ställ den summan mot de 3,2 millioner som Region Värmland redan har lagt ut på lobbyverksamhet för att få de Värmländska företagen att bidra till jordens uppvärmning. Jag är bestört och förbluffad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0