Serbienmatchen

Så hände det som jag med flera hoppats på men inte vågat tro. Sverige vidare till en semifinalplats på fredag i U21 EM. Spännande fotbollsmatcher är den bästa sport som bjuds. En grön gräsmatta en ljummen sommarkväll och
två lag som spelar bra fotboll, finns det bättre underhållning?
Jag får fortfarande rysningar i kroppen när jag emellanåt får se repriser av 1958 års lag och speciellt bilder från Nya Ullevi.
Matchen i går inleddes med att Johansson från vänster kanten inledde med två misslyckade inlägg och Bjärsmyr slog bort en luftpastej antagligen beordrad att spela på en viss yta. Kört tänkte jag nu kommer de att spela som mot Italien.
Men se där kom markpassningen in mot centrala straffområdet och Berg var där och nöp till nästan mellan benen på målvakten, nej mellan vänsterhanden och vänsterbenet.
Så en löpboll på vänsterkanten som leder till en tveksam straff och Berg målar igen säkert i rätt hörn. Slarv igt av den Serbiske försvararen att springa tätt i hasorna på svensken, i sådana situationer måste försvararna vara försiktiga speciellt när det gäller internationella matcher.
Serbien reducerar på en hörna där markeringen är urusel från svenska försvaret. Toivonen rullar sedan in en passning från mittfältet tätt intill stolpen.
Tyvärr fick inte matchen det förlopp den borde ha fått dvs med mer spänning på grund av det odisciplinerade spel som Serberna tillämpade. Många av Serberna är oerhört bollskickliga och spelar i många av europas toppklubbar men tyvärr som så många gånger förr lider laget av dålig organisation och disciplin. Gamla Jugoslavien var oerhört bra och har producerat många av världens bästa spelare men som lag har de ofta misslyckats. Silver i OS i London 1948 och en final mot Italien i tidigt EM för nationslag under 70 talet är några framgångar.
Serbiens U21 laget har varit i final två ggr på senare tid och skall man ta det som intäkt för att Sverige kommer att nå finalen?
Hoppas att Sveriges dåliga spel mot Italien var ett bottennapp och England och Tyskland kommer att besegras i semi och final.
Obegripligt att inte lagledningen tidigare tidigare byter ut de två spelare som kommer att missa nästa match  och även ersätter Toivonen och Berg som har en varning.
Jag vet inte var jag har Lennartsson men Söderberg är en god gubbe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0