Dagens Arena och skallen på mera resurser till Kommuner och Landsting

Läste en artikel nu på morgonen i Dagens Arena. Artikeln är en av många i raden av vänsterns rop på miljarder till kommuner och landsting. Sahlin med flera ropar på samma sätt i debatter med Reinfeldt. Reinfeldt gör ett mycket trovärdigt intryck.
Hörde senast på morgonen en interview med Reinfeldt med anledning av EUs kommande toppmöte.
Miljarderna som Europas regeringar har pytsat ut har ännu inte fått effekt och en del har inte ens ianspråktagits. Budgetunderskotten exploderar i de flesta länder. Konsekvenserna på lång sikt blir naturligtvis att varje regering måste ta ansvar för sin egen ekonomi. Vilket betyder skattehöjningar eller nedskärningar av offentliga resurser vare sig det är vänster eller höger som sitter vid makten.
USA håller förnärvarande på att dammsuga världen på lån för att finansiera sitt enorma budgetunderskott som börjar på att bli helt ohanterligt. Undrar vad konsekvenserna av denna ekonomiska hanteringen kommer att bli på lång sikt för världens ekonomier?

Nu tillbaks till den kommunala ekonomin och Dagens Arena.

Tre undersxköterskor kostar i månaden ca 100 000 inkl sociala avgifter. Undersköterskor har inga kontor, resekostnader etc

En onödig mellanchefen i administrationen kostar 100 000 exkl alla kringkostnader. Uppskattningvis 20% att lägga på för den kategorins kostnader.

Hur många vice rektorer, studierektorer, skolledare mfl onödig administrativ personal finns i ex Örnsköldsviks kommun.

Jag är säker på att det går att ta bort ex 10 mellanchefer, centrumledare, näringslivsutvecklare, strategichefer, kommundirektörer och alla möjliga konstiga påhittade jobb där personerna tillbringar sin tid på möten och olika informationsaktiviteter dels internt dels externt. Eftersom en sådan höjdare motsvarar tre till fyra undersköterskor är det enkel matte att börja räkna för alla vänsternissar som bara ropar mera mera mera till landsting och kommuner. Det är förvånande att propagandisterna inte börjar med de högavlönade och propagerar för att landsting och kommuner skall se över organisationen och speciellt alla högavlönade onödiga jobb som inte tillför något.

Jag har jobbat inom den kommunala administrationen så jag är inte helt bakom flötet. Lugna ner Er med Ert ständiga ropande på sedelpressarna inom Dagens Arena och kolla upp verkligheten så blir Ni mer trovärdiga.

Anmäl

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0