Lite om fotbollen

När Lagerbäck lämnar över till Hamren önskar e:et vore utbytt mot ett  så är Sverige inte rankat bland de 50 bästa nationerna i världen. Lagerbäck hyllas som en hjälte. Underligt!

Kollar på landskampen mot Italien efter se'n hemkomst från styrketräningen.

Gamla synder upprepas. Inget nytt under solen. Hafsiga och chansartade passningar när vi går till anfall. Var finns tålamodet i passningsspelet? Fort som tusan till avslut. Var finns kvalitetssäkringssystemet i anfallsspelet?
När ser vi en svensk mittfältsspelare vända tillbaks mot eget försvar och slå en säker passning i stället för dessa otaliga chanspassningar och luftpastejer?

Målvaktens utsparkar! När har vi sett Isaksson med en armpassning a la sippa Tinglöf sätta bollen i spel med en säker passning med armen som hjälp?

Håll bollen efter marken med ett säkert passningsspel. Vi är inte lika bra som Spanien och andra toppnationer. Vi måste chansa med ett bra passningspel och inte ständigt ge bort bollen.

Håll bollen inom laget så har vi en chans att avancera till fyrtionde plats oavsett om kaptenen heter Hamren eller någon annan av de tjugo tänkbara kandidaterna.

Hamrens ide är att genom gruppdynamik få laget att prestera mot en eventuell semifinal i kommande VM. Föga sensationell metod. Men försöka går alltid.

Varför dessa meningslösa träningslandskamper? Är det för att hålla fotbollsförbundet sysselsatta under vinterhalvåret? Thailandsresa väntar. Bra så. Träna hemma med reserverna på plastgräset, det ger mer hårdhet i kylan emot att slita ut kroppen i trettio graders värme. Så klart inte så kul för ledarstaben att stå och frysa tårna i svensk vinterkyla och med ögonlocken nedtyngd av regndroppar. Bättre att ligga och steka de välfyllda bukarna i gassande solsken med färgglada drycker vid sidan.

Det verkar som om Irland och Slovenien tar en VM plats. Kul att Elfenbenskusten slår Tyskland i en vänskapsmatch. Upprepas det i VM?

Slutkommentaren ovanligt dum av Härenstam: Om Isaksson hade nickat in hörnan vilken succe för Hamren. Avgå som kommentator!

Heja Portugal!

Hur mäter vi mod och utstrålning? Gigermätare?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0