Diverse

I dag debatteras det flitigt på DA om SAAB. Björn Elmbrandt har skrivit ett inlägg som människor har synpunkter på. Jag rekommenderar läsning. http://www.dagensarena.se/text/2009/11/industridoden-fortsatter?showcommentform1=1#commentshash1.

Jag tog cykeln till bibblan vid elva tiden efter de sedvanliga morgonrutinerna för att lämna tillbaks Jan Guillous bok. I snabbhyllan upptäcker jag Steve Sem-Sandbergs aktuella bok "De fattiga i Lodz". En Roman om ett judiskt getto som nazisterna inrättade i staden Lodz. Ursprungligen fanns där 250 000 invånare. I juli 1944 när de sista transporterna till förintelselägren gick fanns det ca 800 människor kvar.

Jag brukar när jag är på bibblan gå till tidningsavdelningen och bläddra igenom Veckans Affärer och Affärsvärlden.
Läste igenom en artikel av f d chefen för DNs ledarsida Niklas Ekdahl. Artikeln handlade om den pågående debatten om fördelningen mellan pappa och mamma dagar vid barnledighet. Niklas förslag gick ut på att minska tiden överhuvudtaget för föräldraledighet samt att fördela tiden lika mellan föräldrarna. Eftersom pappa i dag bara tar ut 20% av lagstadgad tid och det inte finns anledning att tro att papporna skulle förändra beteendet så skulle förslaget innebära många miljarders besparing för statskassan.
Irriterande med mobiltelefoner som ringer inne på bibblans läsavdelning och människor inte har vett att avlägsna sig därifrån utan lugnt sitter kvar och babblar.

Åter hemma för ärtsoppa och några hårda ostsmörgåsar framför Dagens Rätt. Svanstedt har fått körkortet indraget för att ha kört 111 km/tim på 70 väg. Otur slarvigt också! Vittnena i den pågående rättegången blev hårt ansatta av Silbersky. Något måste ha hänt på S gård. Frågan är hur frekvent och långvarigt metoden har hållit på?

Säkert finns det många obscyra metoder att få hästarna att springa fortare. Säkert är det så att utav alla hästar som kommer till tävling är det kanske 10% som av egen fri vilja springer det fortaste de kan. De flesta djur är tämligen lata och ger sitt yttersta först när verklig fara föreligger eller möjligen i en tävlingssituation.

Att i kombination med en harmlös aktivitet  mot hästen eller utrustningsförändring som att fälla ett norskt huvudlag och samtidigt utdela smärta kan säkert ha prövats av travtränare. Vitsen är att när utrustningsförändringen görs i tävlingssammanhang så har hästen lärt in beteendet att springa fortare på grund av att han tror att smärta skall bli följden.

Att plåga och smärta en enda häst är förstås inte just.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0