Boll i tidig ålder

Hur skall landet kunna utveckla bolltalanger? Det måste börjas i tid. Mitt förslag är att bollklubbarna i kommunerna samsas om finansiering av en boll i present till varje nyfödd i kommunen. Bollen skall förstås vara anpassad till det lilla krypet. Bollen måste vara grepp och bit vänlig för babyn. Följ upp presenten med att bjuda in föräldrarna efter ett halvår till en träff där de får stimulans till att gå vidare med övningar i krypstadiet. Aktiviteterna kommer naturligtvis att ha spin off effekter såtillvida att föräldrar automatiskt kommer att bli mer intresserade av klubbens aktiviteter.

Hur skall klubbarna gå vidare? När dagisperioden börjar, erbjud dagispersonalen besök en eller två timmar i veckan av en ungdom som är utbildad i lämpliga bollövningar för småttingar. Utnyttja konstgräsplanerna och inomhushallarna som finns i varje kommun. Planerna står tomma större delen av dagen.

Bollövningarna är ett lämpligt komplement till skogspromenader, pusslandet och klipp och klistra övningarna. Och det viktigaste dagisschemat får ett ytterligare inslag av rörelse. Bollen lockar till snabba spring i benen och naturliga böj och sträck övningar. Mer rörelse behövs för barn i tidig ålder som motvikt mot den ökade barn fetman.

När dagisperioden är över inträder skolstadiet. De flesta klubbar har i dag en omfattande verksamhet med klassturneringar. Det är bra.

Kille med bollövning

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0