Enkel Söndagsutflykt

Tog med mig frugan på en senkommen söndagsutflykt per cykel till en av Vänerns norra strandavsnitt. Väl utbyggd infrastruktur gjorde att vi kunde ta del av de senaste bostadsområdena nära storstaden ja i alla fall medelstad.

Pälsade på mig ganska ordentligt i plus sjugradig väderlek med ringa blåst. Helt nödvänddigt med tanke på att cykelturen skulle företas i promenadtakt.

Väl framme skådar vi ut över en blank sjöyta. Förutom märken av grävskopor och andra behövliga maskiner för att åstadkomma nödvändiga farbara stråk. Tar del av den information som finns på platsen hur byggandet av de 91 villorna ska ske och var.

Överraskas av  hur nära nuvarande strandlinje byggnationen är planerad. Har jag kanske missuppfattat kartan och planeringen? Fortfarande vid hemkomsten undrar jag. Dock en del av området har planerats på befintliga kullar. Men de övriga var skall de finna sin belägenhet vid eventuell klimat ohyra. Och kommer försäkringsbolagen att kalkylera in riskerna?

Dock en god wokmiddag skingrar tankarna för eventuella framtida klimat katastrofer. Medmänniskorna som drabbas kommer att tas om hand av kommuninnevånare som hyr eller äger högre belägna fastigheter. Så solidariskt fungerar medmänniskorna vid eventuella katastrofer. Eller är vi för indivualister eller har blivit för att denna medmänskliga process även i framtiden skall fungera på ett sinnligt sätt.

Vilken möjlighet till rika naturupplevelse är vi förunnade med som bor där vi bor? Skog, vatten och inte minst en kombination därav. Många strävar efter att uppleva värme med en kombination av lätt klädsel. Jag undrar om inte klädsel mot kyla och att reglera klädseln efter eventuell förhöjd kroppstemperatur är den rikaste gåvan?

Maldivernas president anordnade senaste regeringsammanträdet sex meter under vattnet. Lever vi i en luftbubbla uppe i norden?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0