Igen och igen

I dag pratar Björn Elmbrandt om att drömmar kan förverkligas i kommande Mona land.
http://www.dagensarena.se/text/2009/10/mojligheternas-land#commentshash1

Min kommentar:

Hoppfullt

Jag hoppas och tror att full sysselsättning dvs ca 2% arbetslöshet är möjlig att uppnå men det åstadkommer varken Mona med sin storvulna retorik eller någon annan storpratare.

Sysselsättning möjliggörs genom att världshandeln ökar och att världsekonmin lyfts genom att fler miljarder människor kommer in i ett handelssystem ex genom de mikrolån som etablerats visserligen i liten skala för närvarande men ökningen kan explodera.

Tjäbblet i svensk inrikespolitik är kontraproduktivt och leder bara till mer administration och byråkrati genom att underliga politiska visioner skall förverkligas med olika statliga och kommunala projekt för att gömma människor som förnärvarande inte har riktig sysselsättning.

Lägg ner den överflödiga byråkratin och ge medlen till människorna att förvalta själva. Tro på individens uppfinningsrikedom och tro inte att arbetförmedlare eller coacher varken kan skapa arbete eller hjälpa det stora flertalet arbetslösa.

Alla vet att landet är beroende av utländsk efterfrågan för att klara sysselsättningen och att göra detta till en inrikespolitisk träta är synnerligen obegåvat och är ohederligt mot väljarna.

De enda som har nytta av detta är olika tankesmedjor och politiska kommentatorer som dagligen upprepar sina mantra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0