SKL flumiga ekonomirapport

SKL senaste ekonomirapport förutspår att löneavtalet med sjuksköterskorna kanske kommer att rivas upp. Det görs främst mot bakgrunden att 2011 kommer att bli ett dåligt år.

För den intresserade medborgaren vore det intressant om SKL redovisade hur stor lönesumman är för syrrorna så att den procentkunnige kunde räkna ut hur mycket en uppsägning av avtalet innebär och ställa det mot den befarade förlusten för 2011.

För det är väl inte så att hela förlusten orsakas av den två procentiga löneökningen för syrrorna? Även landstingens total omsättning borde redovisas samt en del andra intressanta siffror så att den intresserade kan få ett någotsånär helhetsgrepp.

Ytterst märkligt att SKL går ut och pekar ut en visserligen stor grupp inom verksamheten men hur stor del av den omfattande verksamheten är sjuksköterskornas lön? Det måste finnas andra områden att spara pengar inom.

Stafettläkare, läkemedelsförskrivning, ovidkommande verksamhet som landstingen sysslar med, inte minst den pågående omorganisationen mot fler privata vårdcentraler, smartare sätt att arbeta, minskning av den omfattande byråkratin, minskning av vårdköerna och det merarbete som den situationen skapar.

Mer på DN debatt http://www.dn.se/opinion/debatt/sjukskoterskorna-kan-bli-av-med-sin-loneokning-2010-1.980225


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0