Sport

En ny friidrottstjärna har med all säkerhet fötts på den svenska friidrottsvintergatan. Charlotte Schönbeck sprang i går på Slottskogsvallen på 2.00.70 en sänkning av pers rekord med 2,5 sek.

Kollade på hennes löpstil på Galan här hemma. Springer som en löpare skall göra. Högt upp på främre fotbladet, kraftig armföring med bra framskjuten överkropp och håller stilen ända till mållinjen.

Verkar att ha alla förutsättningar som krävs för att gå ned ytterligare 2-3 sekunder på 800 m. Verkar heller i tagen efter loppen utan är sprudlande glad och viftar med armar som borde vara slöa efter att all mjölksyra som skall ur kroppen efter ett hårt lopp.

Möjligen är hon ett prakt exemplar som tål syran och det är förstås en av de allra viktigaste egenskaperna när det gäller att komma ned på internationella tider. Desutom en härlig mental inställning och lätt för att uttrycka sig. Också mer uthållig än snabb det indikerar tiderna på 1500m. En av få svenskor som sprungit under 4.10.

Uthållighet och mjölksyratålighet är viktiga egenskaper för att kunna tillgodogöra sig träningen och det bevisar hon också genom beteendet efter loppen att de egenskaperna är på toppen.

Mitt tips är att Charlotte är i 800 final i London OS.

Jag läser på TV4 Sport att en av höjdarna i SOC skall åka till Budapest under pågående EM i simning och prata med den nyblivna silvermedaljörskan  på en meters svikten, Anna Lindberg.

När vederbörande träffar Anna hälsar han och gratuelerar till medaljen. Tack, säger Anna. Möjligen frågar SOC representanten om Anna skall fortsätta och träna fram till OS, det är ju därför han har åkt ända till Budapest. Javisst, säger Anna. Jaha, säger den utsände, då skall jag åka hem och föreslå att du får medel för att kunna satsa. Tack, säger Anna.

ATGs och andra sponsorers medel för sveriges OS satsningar bör användas till annat än ineffektiv byråkratisk smörja och administrativt krångel. 
 
Resan till Budapest är ett exempel på onödiga kostnader, bättre då att resurserna används till träning och kanske medecinska åtgärder. För det var väl ingen semesterresa?

Vad skall SOC representanten kunna tillföra utöver det som Annas mamma som är förbundskapten för simhopparna kan uttala sig om direkt till SOC uttagningskommitte?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0