Sossarnas utveckling

Har politik blivit en vetenskap då människor inte förstår språket och allt snack? Hur skall nya socialdemokraternas politik utformas? Monas tal i Lördags ställde fler frågor än gav svar. Kanske meningen. Jag uppfattade Monas ivrande för jämställdhet och utveckling som det som alla är överens om men som prakiskt verkar oändligt svårt att komma till resulatat med. Skall undersköterskor ha lika lön som brandmän? I hur många år kommer brandmännen då att få avstå från löneförhöjning? Kommer brandmännen att bilda eget fack?

Mera bidrag eller mindre bidrag? Grundbidrag, i form av samhällslön? Nej låter svaret fråm handels ordförande för det blir alldeles för magert. Och de rika kompletteringsförsäkrar sig för det har de råd med. Orättvist!

Generella bidragr bättre som alla får del av. Rundgång med andra ord av skattemedel. A-kassa och andra bidrag skall ligga några procentenheter under lönen. Hur matchar det initiativet att gå till ett tråkigt arbete? Eller att söka arbete omedelbart vid arbetslöshet?

Företrädare för arbetarkommunerna var samlade i huvudkommunen under helgen. Partisekreteraren avfärdade alla kreativa förslag från ombuden. Ex att medlemmarna i partiet som nu är 100 000 till antalet och mindre än svenska innebandyförbundet skulle få provrösta om ny ledare. Nej partikongressens regler skulle följas. Ändå upptog en stor affisch i bakgrunden på podiet en slogan om förnyelse. Underligt!

Således ny ledare kommer att väljas enligt den urgamla metoden att en valberedning skall föreslå kandidat. Och hur många i valberedningen är rädd om sin egen karriär i partiet och vågar komma med något som går emot majoriteten?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0