Nya opinionssiffror

Trenden för socialdemokratin ner mot 20% av valmanskåren förstärks när nya opnionssiffror presenteras av SIFO idag. Samtidigt skriver Ohly på DN debatt att sossarna har blivit ett räddhågset parti som inte vill driva en politik som fjärmar sig från Alliansen. Ohly vill ha en mer vänster inriktad politik med de sletna begreppen jämlikhet och solidaritet som de mest prioriterade områdena.

Begreppen har varit på tapeten under decennier tillbaks. Politiken har kunnat levrera i små i bland stora steg. Politiken har levrerat dels lyckade åtgärder dels mindre lyckade som medborgarna upplever. Mindre lyckad har varit solidariteten med invandrarna. Det bekräftas av att en allt större del av väljarna visar sitt missnöje genom att SD har fått en plats i riksdagen.

Socialdemokraterna har misslyckats med jobbpolitiken. Partiet har med hjälp av AMS och Förskringskassan gömt de som inte varit förmögna att själva ta sig i kragen och kämpa för en försörjning. Kravlösheten gentemot de med bristande självkänsla har utmynnat i att medelklassen har förundrat sig över hur så många kunnat få sin försörjning på ett lättvindigt sätt och på deras bekostnad.

Rundgången mellan ineffektiva åtgärder som arbetsmarknadsutbildning och ytterligare utbildning har nått vägs ände och det har många av de som inte kunnat ta sig in på arbetmarknaden också själva insett.

Kravlösheten och låt gå politiken inom försäkringssystemen har ytterligare spätt på misstron mot den förda politiken.

Alliansen har förändrat en del av den misslyckade politiken därför har väljarna belönat åtgärderna. Men en hel del återstår att rätta till.

Låga löner och ojämlikheten mellan könen inom sjukvård och utbildning kan bara rättas till genom att ytterligare privata initiativ tillåts inte genom att vänsterpolitiker försöker att blanda in åtgärder som redan har misslyckats.

Fackföreningarna har inte kunnat rätta till löneskillnader mellan män och kvinnor för i realiteten finns ingen sådan solidaritet. Brandmän avstår inte från lönehöjningar till förmån för undersköterskor däremot kan de inte göra något åt om ett privat vårdbolag betalar sköterskorna bättre. Möjligen blir det så att brandmän blir undersköterskor som har tillföljd att det kan bli brist på brandmän och då höjs brandmännens löner.

Ohly har säkert en politik för ca 5% av befolkningen men Reinfelt är på väg att på ett pragmatiskt sätt föra landet ut ur den förljugna rättvise och solidaritets retoriken utan leveranser som har präglat socialdemokratin sedan 70 talet med förödande verkningar på svensk ekonomi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0