Politik

Grekland är bankrutt. Pensionsåldern planeras att höjas till 63 år. Spajorerna går i pension innan de fyllt sextio.

Sveriges förståsigpåare i ekonomifrågor föranstaltar om jobb för gamlingar till upp emot de sjuttio om vi skall klara vår bedrövliga välfärd som enligt opinionen håller på att nedmonteras om den inte redan ligger i en skrothög. I varje fall om jag får tro den socialdemokratiska vice ordföranden i socialförsäkringsutskottet Veronika Palm.

Värst är det för de som inte av försäkringskassan betraktas som sjuka utan får finna sig i att ta emot arbetsförmedlingens tjänster i form av introduktionsprogram fattig pensionär kan kvittera ut under 10 000 brutto i månaden. Jämförelser och prioriteringar är företeelser som inte hör hemma i den politiska vokabulären och tankesättet.

Babbla på i riksdagens talar stol och återvänd nöjd till partikamraternas bänkar.

Jag undra om inte mer harmoniserade regler på alla områden skulle ha varit av godo innan nya medlemmar värvades till gemenskapen.

Klart att Svea rike har världens högsta skatter med den generösa politik som bedrivs när det gäller dagis, fritids, arbetslöshetsförsäkring, sjukförsäkring, barnbidrag, skolluncher mm. Och den omfattande byråkrati som dessa tjänster tycks kräva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0