Hur står det till?

Jag förstår allt mindre av sjukförsäkringsdebatten. Nu påstår alliansen att de röd grönas förslag är att ingen som inte uppnått 58 års ålder skall kunna sjukpensioneras.

Enligt normalfördelningskurvan så föds de flesta precis som namnet på den statistiska fördelningen av en population säger som normala.

Varje årskull i landet består av i runda svängar 100 000 människor. Att 1% föds med eller efter ett tag kommer att få så allvarliga sjukdomar för resten av livet att de är uteslutna för arbete är inte konstigt. Det vet varje normalinformerad person.

För mig blir det märkligt när politiska företrädare på hög nivå använder sig av argument som att den ena sidan vill sänka ersättningen för de med svårast handikapp i samhället. Kan det verkligen vara sant? Och till råga på allt gäller det företrädarna för det parti som sägs värna de svagaste i samhället.

Enligt debatt artikeln i DN i dag och även framhöll Reinfeldt detta förhållandce i Agenda i Söndags kväll.
http://www.dn.se/opinion/debatt/sankt-sjukersattning-i-de-rodgronas-forslag-1.1033118

Konstruerar båda sidor osannigar för att värva röster? Vilseleder båda sidor med uppenbara lögner hur förhållandet är i våra världfärdssystem? Eller är topppolitikerna så oinformerade att de bara står och babblar på?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0