Prognos

"Samhällsutvecklingen ser ljus ut men för SAAB är den tummen ner. De kommer inte att överleva 10 år. Det bästa vore att lägga ner direkt." Citat från en affärsmedveten kompis.

Det klarnar mer och mer kring personen som står i spetsen för SAAB köpet. Han har helt enkelt genom sin karisma grundlurat kanske fel uttryck men övertalat alla motspelare om sin förträfflighet att kunna sälja ca 150 000 SAAB bilar per år. Därtill att med hjälp av garanti lån på tre miljarder bl annat från svenska skattebetalare utveckla en el bil.

På Poker språk heter det att gå ALL-IN och det är vad Holländaren har gjort utan att bli synad.

Till att börja med har inte SAAB en modell som kommer att kunna säljas i 150 000 ex de närmaste tre åren. Modellen är en fem meter lång stor och tung jeep som redan är ute ur sortimentet. Kunderna efterfrågar små energisnåla bilar och det kommer inte SAAB att kunna levrera inom den närmaste fem års perioden.

Lånet skall betalas ut i små portioner heter det. Vem skall kunna kontrollera att utvecklingen går åt rätt håll. Uppföljning av verksamhet är det svåraste inom företagvärlden och misslyckas nästan jämt. Det finns alltid munväder som kan prata förbi de övertydliga siffror som visas och fördröja det oundvikliga slutet.

En stilla förhoppning är att småföretagar utvecklingen går åt rätt håll i Trollhätte regionen. Annars slutar trolleri trixet med en för svenska skattebetalare och anställda i ett dunderfjasko.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0