Socialförsäkringen

Läste i dag  på DN debatt soc alternativ inför valet till reformer inom socialförsäkringsområdet. Min analys och fråga är. Skiljer sig alternativet från alliansens?

Samma fyrkantiga tjänstemän på AMS och Försäkringskassan skall göra bedömningar av människors arbetsförmåga och nu utan tidsgränser. Bedömingarna enligt min tolkning skall göras kontinuerligt och vara individ baserade. Vilket ordbajsande.

Lägg ned AMS och Försäkringskassans rätt att bedömma människors arbetsförmåga. Överlåt rätten uteslutande till läkarvetenskapen.

Rehabiliteringskjedjan vad är det för trams? Innehåller kjedjan psykolog hjälp och muskelövningar eller vad är det frågan om? I så fall kan dessa övningar med fördel kompletteras med arbete på hel tid som alla andra medborgare får ägna sin fritid  åt.

Det måste bli tuffare att vara medborgare och bidra till samhällets olika funktioner som att ta hand om gamla och barn vilket är det primära.

När hörde vi ordet kämpa i debatten? Nej snyft reportage dominerar media. Speciellt ensamstående utbrända fibryomalgiska mödrar kombinerat med ryggont med tre barn är en efterfrågad grupp att göra reportage om.
Denna grupp är totalt utblottad och skall inom några dagar flytta ut i husvagn utan el trots barnbidrag och underhållsbidrag från fadern eller om han inte är betalningsförmögen från skattebetalarna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0