Sjukvården

Läser översiktligt på Text TV hur socilademokraternas vårdpolitik är tänkt att utformas i framtiden. Politiska visioner karakteriserar förslaget.

Vård åt alla efter behov. Plånboken får inte styra. Inga gräddfiler för betalande.

Låter som samma partis vision att alla skall ha ett jobb. Allt skall vara rättvist och solidariskt i samhället.

Konsekvenserna blir att politiker skall fortsätta att bestämma och när de har bestämt då är det den oformerliga och ofantliga byråkratin som skall adminstrera och organisera.

Dömt att misslyckas och ett steg tillbaks till den utveckling vi har i dag. För att hårddra varför bestämmer politikerna i dag inte genom livsmedelsverket hur många lagercentraler och livsmedelsaffärer det får finnas i landet och vilka produkter som invånarna skall äta för att maximera hälsotillståndet i landet?

På samma sätt borde politikerna bestämma att varje individ borde hälsokontolleras var tredje månad med avseende på en rad kriterier för att minimera sjukdomstillstånd.

Så här borde det vara.

Senast inom en timma efter mejlkontakt eller telefonkontakt med vårdcentral skall patienten få besked om tid till läkare.

Och senaste förslaget från KD är fullt rimligt att ingen skall behöva vänta mer än fyra timmar på ett akut intag.

Att patienter själva skall kunna välja om de vill bli behandlade någon annanstans än i landet borde vara en självklarhet. Blir det många och för kostsamt, ja då är det ett incitament för vården att rätta till någonting som är fel.

Givetvis måste det vara så också att någon sammankoppling mellan väntetider på specialistbehandling och sjukskrivningstid måste ske. Sjukvården (Landstingen) betalar ex för mer än fyra veckors väntetid och därav utökad sjukskrivningstid.

Och till sist avskaffa Landstingen och gör varje Lasarett till en självstyrande enhet. Universitetssjukhusen är kvar i sin nuvarande tappning. Koncentrera vården för de knappt 300 000 människor som bor i Värmland till Karlstads lasarett och lägg ner Arvik, Torsby och Kristinehamn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0