De röd grönas jobbpolitik

I dag på DN Debatt presenterar det röd gröna laget sitt program för att jobben skall bli fler i Sverige. Bostäder, infrastruktur, mer pengar till kommunerna och ökade resurser till arbetsmarknadsutbildning är receptet.

Bostäder och infrastruktur råder enighet om. Oenigheten består i finansieringen, storleksordningen och hastigheten.

Kommunerna har pengar i överflöd men prioriterar fel.

När utlandsefterfrågan ökar kommer jobben i den privata sektorn. Ingen arbetsmarknasbyråkrat eller politiker kan förutse vilken utbildning som behövs för den typen av jobb. Den utbildningen sker i företagen allteftersom jobben växer fram.

Sammanfattningsvis så behöver landet inte en ny regering. Den nuvarande har gott grepp om samhällsekonomin.
Alla prognosmakare och internationella experter varnar för att öka de offentliga utgifterna med den skakiga ekonomin som många länder uppvisar.

Det kommer att ta tid för Storbritannien, Italien, Spanien, Grekland m fl EU länder att få ordning på ländernas ekonomier. Inte minst de pensionsreformer som måste genomföras kommer skapa social oro och strejker. Det hämmar tillväxten och är inte bra för utlandsberoende Sverige.

Världens största ekonomi USA har dragit på sig en statskuld som närmar sig 100% av BNP. Vilka konsekvenser för världsekonomin kommer det att få? Japanerna är dubbelt sämre. Obalanserna i världseknomin är gigantiska då gäller det för politiker i Sverige att hålla i penningpungen och inte som de röd gröna utlova gigantiska samhällsinvesteringar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0