Politik

FP ledaren vill rusta upp det svenska försvaret för att balansera mot den ökade närvaron från rysk sida i Östersjön. Jag tycker det är en något underlig tanke. Hur många fregatter och jagare skall svenskt försvar kosta på sig för att nå en sådan balans? Jag anser det bättre att inleda ett ökat ekonomiskt samarbete med ryssarna.

Ta råd av ishockeyspelarna och Kamprad med flera som redan finns där. Ett ökatt handelsutbyte med den ryska marknaden borde kunna skapa tusentals jobb i sverige. Den ryska medelklassen är rik och välutbildad. Putins aukoritära system bryts så smånigom ner och då öppnar sig oanade möjligheter för välutvecklade länder som de nordiska att ta del av ryska arbetsmarknaden.

Nej lägg de pengarna på att marknadsföra svenska produkter i ryssland. Det är samhällsekonomiskt mycket mer effektivt än att producera stål schabrak som skall patrullera i Östersjön. Det är inte produktivt. Bara dumheter.

Valrörelsen kommer att få en skarp prägel av utrikespolitiken när de röd gröna har kommit överens med Ohly om att alla amerikanska trupper över hela klotet skall dras tillbaka. Det är en något mer radikal tanke än Björklunds ytterligare miljarder till svenska försvaret.

Afghaner, Japaner och Sydkoreaner gillar förstås inte en sådan tanke.

Regeringens hantering av ekonomin och kommande debatt om utrikespolitiken kommer att garantera ett fortsatt allians styre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0