Retoriken

I dag besannades det. Det som ständigt varit oppositionens huvudfråga i riksdagen under senaste åren dvs att regeringen har lånat till skattesänkninga lyste helt med sin frånvaro i oppsitionens skuggbudget. I stället instämmer oppositionen i att det är klokt att låna till skattesänkningar. En total helomvändning. Allt käbbel och högljudda ramsor och retorik i riksdagens interpellationdebatter och frågestunder visar sig ny sakna betydelse. Ogjort arbete. Trogna lyssnare till riksdagsdebatterna har fullständigt förts bakom ljuset. Hela jobbskatteavdraget på 71 miljarder accepteras från den ena veckan till den andra förutom möjligen 2 miljarder.

De röda föreslår att A-kassan skall höjas till 960 kr per dag. Det betyder dryga 20 000 kr per månad. Plus 3 000 till 4 000 från Trygghetsråd eller Trygghetsstiftelse beroende på om vederbörande är offentlig anställd eller privatanställd. Jag om jag tjänade strax under 30 000 per månad skulle inte ha motivation att söka jobb utan utnyttja så lång tid som möjligt i arbetslöshet.

Utbildning och åter utbildning är medecinen för att skapa jobb. Många ungdomar som inte har lyckats få godkända betyg i gymnasiet, hur skall de vara motiverade att åter sätta sig på skolbänken och genomgå samma tragglande?
Verkligheten finns inte hos politikerna.

Jobb skapas inte av politiker. Jobb skapas av efterfrågan från diverse aktörer i ekonomin. Sverige karakteriseras av mycket stort utlandsberoende. Därför är det oroande att de länder som vi handlar med tvingas till stora nedskärningar som så klart drabbar tillväxten och efterfrågan från länderna. Mycket litet av detta hörs i retoriken utan det är de käbblande politikerna med sina förslag om utbildning som tror att jobb skapas i den inhemska ekonomin och i regel skattesubventionerade.

Jag får intrycket av att strategin är att genom en så hög retorik som möjligt dölja för den genomsnittlige medborgaren de verkliga förhållandena som påverkar samhäöllsekonomin. Målsättningen är att komma åt makten. För den rutinerade politikern är det naturligtvis en behaglig tillvaro att vistas i maktens korridorer med riklig tillgång till experter och konsulter av olika slag som sköter det operativa arbetet. Vilken skön tillvaro att sitta i riksdagen och käbbla när jag lärt mig alla fraser. Retoriken och argumenten upprepas i det oändliga. Dra ned riksdagsledamöterna till hälften av nuvarande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0