Fotboll i går

Kim Källström har ett unikt tillslag på bollen. Självklart inte lika som Carlos. Men gott nog för att räcka i ett svenskt landslag. Det bevisade han i går.

Att inte hans frisparkar in mot tre meterslinjen resulterade i mål får tillskrivas otajmade medspelare. Hörnan som Wernblom nickade in var ett lysande exempel på Kims känslighet. Flera andra hörnor var av samma kvalitet.

Wernblom som hade att sätta huvudet till blir utsedd av TVs experter till en av tre som matchens lirare. Rätt hade varit att Källström fått den platsen.

Inte bara hörnor och frisparkar är Kims styrka utan också krossbollar som slås med meterprecision är oerhört läckert att se på en fotbollsplan.

Anders Svensson är 34 år och Kim är 28 år. De är båda samma typer av fotbollsspelare med undantaget att Svensson är på klart nedåtgående. Därför bör Kim i fortsättningen spela från början.

Att han spelar i Franska ligan är ytterligare en faktor som gör att Kim får mer och bättre kunskap om internationell fotboll.

Hamren har en del att jobba med när det gäller laguttagningar. I går var det inte optimalt. Det gäller att inte följa i den gamles fotspår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0