Skatteduschen

Hur klarar kommunerna att ta hand om alla de skattepengar som väller in över organisationen? Handhavandet karakteriseras av möten och åter möten som leder till ingenting och i sämsta fall till bokning av nästa möte.

Tjänstemän är inte närvarande på mötet därför att ett annat möte har lagt hinder i vägen.

Ett ex är alla de möten som krävts för att administrera de 80 millioner som EU har bidragit med och som skall gå till olika projekt i landskapet. Och har det blivit något konkret av projektpengarna? Har det blivit nya arbetstillfällen i länet? Ingen har en aning inte ens de som har deltagit i mötena. Och allra minst kan högste politiske befälhavaren i länet svara på frågan. 

Richard Wolf har blivit uppringd och tillfrågad om han kan ställa upp i berättarladan.

80 millioner som EU delar ut är lika med 300 kr till varje Värmlänning. Det räcker till 45 min fotvård eller samma tid hos en massör för varje värmlänning en gång om året.

Region Värmlands budget räcker likaså till en gång hos massören eller fotvården en gång per år för varje värmlänning.

Rationaliseras den översvärmade kommunala byråkratin då kan varje värmlänning få ytterligare 300 kr att köpa energilampor för.

Således om varje människa i värmland får skattepebgar i egen hand ökar antalet jobb i länet i form av efterfrågan på tjänster från i synnerhet enmansföretag. Du kan lämna in cykeln på senhösten på översyn inför nästa vårsäsong och sommar turer. Har Du ingen cykel kan Du välja att köpa en teaterbiljett.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0