Sahlins upplägg

Det är möjligt att Mona Sahlin så här två och en halv vecka före valet ligger i hård träning och räknar med att toppa formen till de avgörande debatterna sista veckan före valet.

I kväll vid debatten med Reinfeldt var hon definitivt inte i form. Vem tror på hennes argument om att pensionärsmiljonärerna föredrar sänkt skatt och för den skull skulle rösta på henne? Pensionärsmiljonärerna struntar fullständigt i Sahlin för de har hela livet röstat borgerligt och Sahlin pratar för döva öron.

De stora flertalet pensionärer har så det räcker så de förstår och solidariserar sig med kommande generationers pensionärer därför kommer de att rösta på Reinfeldts jobblinje. Den linjen betyder allra mest för nästa generations pensionärers välfärd och höjd på pensionen.

Hur många sjuksyrror, poliser och lärare önskar sig en jobbkompis till framför att få jobba övertid eller göra ett pass till? Inte många. Nu sa' Sahlin att hon lyckats leta upp någon syrra under sin turne runt om på arbetsplatserna. Det var säkert snarare någon som föll in i Sahlins argumentation och ville spela medgörlig. De flesta vill öka på sin inkomst med fler övertidstimmar och föredrar Reinfelts löften om ytterligare 500 kr mer i lönekuvertet varje månad.

Poliser har vi 20 000 och polisutbildningen har dragits ner till att omfatta ett antal som skall ersätta sådana som går i pension. Har Sahlin missat det enkla faktum?

Lärare behöver vi inte fler däremot behöver de bättre betalt för att locka framtida begåvade elever till lärarutbildning. Att eleverna skall gå ut grundskola och gymnasium med bättre betyg är en självklarhet. Det beror inte på antalet lärare är för få däremot kan organisationen i skolan förbättras och kommunerna prioritera lärarnas löner framför en rad onödiga kommunala projekt och för många byråkrater som inte bidrar till den operativa verksamheten.

Sjuksyrror behöver vi heller inte fler däremot behöver vi fler läkare. Och i synnerhet behövs det tas kraftag inom Landstingen mot läkarnas arbetstider och schemaläggning. Det är kvalificerat nonsens att läkare skall kunna jobba hela helger och sedan kunna åka till Norge och jobba på den komplediga tiden.

Landet har de mest generösa försäkringssystem avseende arbetslöshet och sjukdom jämfört med konkurrentländerna i Europa så där behöver inte resurserna läggas. Där har Sahlin ytterligare en faktor att jobba med innan hon når toppformen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0