Framtida pensioner

Förmiddagens uppgång höll i sig under dagen och börsen segade sig upp till nytt årshögsta.

https://www.avanza.se/aza/aktieroptioner/indikatorer/indikator.jsp?orderbookId=19002.

Bra för framtidens pensionärer liksom dagens.

Förutom att medelhavsländerna m fl har dålig koll på statsbudgeterna börjar läget i världens största ekonomi visa tecken på stagnation.

Tyskland drar övriga europa genom att sälja mycket till Kina.

Sveriges regering får förnyat förtroende till helgen och det är tur för landets medborgare. Hoppas alliansen får många mandatperioder på sig att ställa om sveriges ekonomi med rejäla överskott i budgeten som främsta målsättning och använda överskotten till att amortera statsskulden och börja bygga fonder som genererar bra avkastning.

Dock är det oroande när alla partier är överens om att smyg höja skatterna. Läs dagens DN debatt. Mycket överraskande förslag. Vem har nämnt det i valrörelsen? Ingen förstås när alla är överens.

Några debatörer (skattebetalarnas förening) har tidigare visat intresse för att redovisa arbetsgivaravgifterna som kan kallas för skatt i lönekuvertet. För att löntagarna skall få en aning om vad det kostar arbetsgivaren totalt.

http://www.dn.se/debatt/

För den som tjänar 30 000 brutto avsätter i dag arbetsgivaren 4% till tjänstepension således 1 200 kr/månad. Utredningen föreslår att beloppet skall beskattas. Vad blir kvar? 900 eller 800? Vesäntlig skillnad för den som är i trettioårsåldern och har 420 månader kvar att arbeta. 126 000 kr i dagens peningvärde undandras från pensionen.
Antag att de 126 000 växer med i genomsnitt 3 till 4 procent per år vid en normal placering så blir det ett rejält belopp som blivande pensionärer går miste om.

Hur stor del av löntagarna är informerade om utredningen och hur går det ihop med regeringens arbetslinje?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0