Vad händer?

Det vore inte mer än rättvist om det inträffade en katastrof för oss trygga nordbor a la Japan eller upplopp och krig och förstörelse som milliontals medmänniskor just nu står inför i avlägsna delar av klotet.

Fast Gud bevare oss för sådana farsoter. Askmoln är det närmaste påkänning på senare tid. Men vem vet när golfstömmen vänder och vi tvingas leva med elpriser som uppgår till oanade nivåer och industrin slår igen och allt det vardagliga blir åtråvärt som solen i Thailand.

Mer sannolikt att solens strålar blir så många att spanjorer och fransmän får så hett om öronen att de flyr till kyligare norden. Då kommer vår solidaritet att sättas på prov när vi tar emot en familj per hushåll och tvingas dela vårt dagliga bröd med. Kommer EU att tvingas lägga om jordbrukbudgeten till förmån för ren överlevnad?

Eller hur går det när myriader av mygg inte bara drabbar oskyldiga Deje bor utan också sprider sig till våtmarkerna utanför Hammarön och övrig nordlig skärgård i Vänerlanskapet. Osannolikare världshändelser, har de inträffat?

Kikhosta, mässling, polio och andra sjukdomar, nu kallade pandemier, har drabbat stora delar av världens invånare i modern tid. Massvacineringar har förekommit i närtid och med nyupptäckta otrevliga konsekvenser.

Allt är möjligt och tyvärr har våra rikligt belönade profeter på alla handa områden ingen möjlighet att förutse nästa utbrott av mänsklig tragedi.

Bara inte medelåldern stiger för snabbt så att pensionerna minskar eller avgifterna måste höjas eller arbetstiden förlängs till sjuttio. Kanske bättre att inte vaccinera mot ohyra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0