Ändra

Kollar på senaste SIFO mätningen och kan konstatera att socialdemokraterna fortsätter ner mot 20% i väljarstöd.
Glädjande är att miljöpartiet fortsätter uppåt på väljarbarometern. Dock måste ledningen tona ner sin kritik av att utsläppen i landet måste drastiskt förbättras i tider då industrin inte kan konkurreras ut med ökade pålagor.

Däremot borde ideer bättre utformas för att få ned de korta bilresorna som står för en allt för hög procent utav allmänhetens utsläpp. Radikala åtgärder borde införas för att få ned okynnes åkandet med bilar. Lättast borde det vara att varje arbetsplast uppmuntrades med ekonomiska stimulansåtgärder att få människor att utnyttja cykel och kollektiv trafik.

Att höja beskattningen på bensin drabbar förstås orättvist. Jag har tidigare föreslagit att införa betalstationer i anslutning till in- och utfarter till bostadsområden föratt i kombination med sänkta kollektivtaxor och stimulans till cykelåkandet få ned bilåkandet.

Flyget är en stor utsläpps källa. Allmänhetens vurm för charterresor till varma stränder borde vändas till förmån för nyttjande av den svenska fantastiska naturen. Att svettas under långpromenader bland tallar och granar är en långt bättre upplevelse jämfört med det slöa strandlivet.

Det är sällan politikerna på allvar berör frågor om en ändrad livstil möjligen för att de själva inte visar prov på att vara föregångare till en sundare levnadssätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0