Juholt

Det såg komiskt ut på Aktuellt i dag när Juholt som vanligt med hög betoning på varje stavelse och tydlig artikulering uttalade sig om femte jobbskatteavdraget och jämförde det med Hollywood filmer. Bra filmer i början som socialdemokraterna har tvingats acceptera men fler filmer blir sämre och sämre och den sista filmen går vi inte på.

Med Weiderlich som en liten skolgosse snett bakom Juholt tvingades lyssna till den ekonomiuskt sakkunnige Juholt som karskt förklarade att det är en oöverstiglig pedagogisk uppgift att förklara för svenska folket varför fortsatta skattesänkningar inte är bra för landet som näst efter Danmark har världens högsta skattetryck.

Juholts popularitets siffror riskerar att försvinna ännu mer under 20% strecket om han inte lyckas förklara för väljarna varför det inte är bra med mer pengar i plånboken till ex specialist sjuksköterskor som tjänar 25 000 kr/mån som säger upp säg från landstinget i Uppland på grund av för låga löner.

Få löntagare i landet kan räkna med mer lönehöjningar än 2-3% i kommande avtalsrörelse det gäller inte minst landstings- och kommunalanställda.

En annan grupp, lärarna har fått erfara att få igenom löneförhöjningar mer än andra grupper i den kommunala budget är en omöjlighet. Detta trots att allmänheten inklusive ledande politiker är övertygad om att lärarna är för lågt betalda.

Men Juholt kommer säkert att med hög röst och övertygande minspel förklara för folket att detta måste genomföras inte nu men sen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0