Demagog?

Inte överraskande vet inte många vem socialdemokraterna har föreslagit till sin nye ledare. Kan bero på att många inte bryr sig i politik men det kan också bero på att informationen och diskussionen i massmedia varit obefintlig om den nye ledaren som nu föreslagits av valberedningen. Andra välkända ansikten har figurerat som tänkbara kandidater till ny ledare.

Juholt har suttit i riksdagen sedan 1994 och har ratats av både Persson och Sahlin till viktiga poster som minister, visserligen senaste tiden som försvarsutskottets ordförande. Det skulle vara intressant att veta vad Sahlin och Göran tycker om valet.

Risken för Reinfeldt m fl är att Juholt representerar den folkliga och demagogiska typen som med en smart retorik kan dra åt sig väljare och som faller för en ideologisk politisk storvulet önsketänkande om att solidaritet, jämlikhet och ett varmt samhälle kan trollas fram med hjälp av att svinga ett spö i luften.

Politik är begränsad i att påveka dagens samhälle. Politik kan mer skada än skapa förutsttningar för ett bra samhälle. Politik har att anpassa sig till den utveckling tekniskt och affärsmässigt och inte minst vad som händer klotet klimatmässigt. Inte minst har det visat sig på klimatområdet och för övrigt att påverka ett antal stollar som får göra livet odrägligt för stora massor.

Utvecklingen i landet är på väg i rätt riktning och genom att politiskt anpassa det som sker globalt på olika områden kommer välståndet att öka och nya jobb skapas som innebär att arbetslösheten kan pressa ned mot 4-5%. Att prata om full sysselsättning är bara att lura människor om det nu går i dag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0