Omställning

Självklart skulle det ha varit utomordentligt sensationellt om kärnkraftsindustrin efter åratal av forskning och utredande (30 år) helt plötsligt skulle ha kommit fram till att det inte finns något säkert förvar för kärnavfallet. Konsekvenserna borde då bli att stoppa alla reaktorer inom ex en tioårsperiod.

Ett sådant scenario skulle naturligtvis få fart på effektivisering av elandvändningen i ännu högre grad än i nu läget.

Allmänheten har ingen känsla för att spara el i varje fall går det inte att se nåpon sådan aktivitet om jag kollar runt där jag vistas.

Människor tar en sak i taget och vad som för dagen är mest drag i. Långsiktighet är inget som den vanliga vardags människan ägnar sig åt om det inte gäller den privata sfären och inte ens då finns det kunskap om vad som gäller inte minst vad det gäller kunskapen om vad jag skall stoppa i mig.

Förvirringen är formidabel och hålls i schack av de vardagliga sysslorna som är oundgängligen nödvändiga. Naturligtvis gäller det alla beslut som tas i närtid. Det går inte att fatta beslut i vardagen som dramatiskt förändrar det vi håller på med just för tillfället.

Om det nu finns ett utomordentligt farligt ämne i vår vardag som i stort sett kan släcka allt liv på jorden på lång sikt då borde inte det hanteras i vår vardag. Speciellt inte om det finns alternativ. Men att ta beslut om att kvickt ställa om finns inte i männiksors naturliga beteende.

Lyssnar på en rescension av en pjäs som går på Gbgs stadsteater vars tema är när civilisationen går under till följd av att fåglarna tar över. Allt är möjligt och inget kan anses vara förutsebart inte ens om experter har funderat i 30 eller 50 år och dokumenterat tankarna i 1000 sidor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0