Diverse

Varför inte öka allmänhetens makt på politikernas bekostnad. Många områden i samhället karakteriseras av politiska visioner som sedan skall kokas ned till tjänster som statliga tjänstemän skall utföra och då är visionen blott en fjutt mot vad den var tänkt. Fler sjukhus bör därför drivas på proffsig basis dvs utan inblandning av politiker utan av företagsledare precis som vilket företag som helst i allmänhetens tjänst. Köper vi mat på ICA och COOP borde vi också kunna välja var vi vill bli kroppsligen behandlade.

Ovanstående apropå omvalet i Vstra Götaland och Pagrotskys tal på Götaplatsen i går.

Jag reagerade på morgonen på en debatt artikel i dagens DN med följande kommentar.

Levande debatt med väljarna,ja. Men behövs mer? Väljarna läs arbetarna har reagerat på mer pengar i plånboken. Dvs mindre makt åt politikerna och mer åt löntagarna och möjligen pensionärerna. Statsbudgeten innehåller poster som försvaret, stödet till kommunerna, statliga företag, låneskulden som gör att 100 tals miljarder återstår att leverera till skattebetalarna. Jobben kommer när allmänheten får mer pengar som kan användas till att efterfråga vardagliga tjänster. Då löses också framtidens välfärdsfrågor om skattebetalarna kan försäkra sig mot diverse behandlingar kompletterat med ett statligt grundskydd.

Jag reagerade också på Peter Frankes ledare i dagens VF.

Det är förstås bra att de mest graverande behandlingarna av svårt sjuka människor spåras upp i samhället. Varför myndighetspersoner fattar beslut så att behandlingen blir som beskrivs av ISF är svår att förstå. Antagligen på grund av någon missriktad lojalitet mot myndigheten ifråga. Dåliga chefer och ledning kan vara en förklaring.
Jag tycker att Peter kan ge en mer nyanserad förklaring till varför nuvarande regering har valt att reformera delar i försäkringssystemet.
Oavsett regering tror jag inte på iden om den starkes överlevnad från regeringsrepresentanter utan deras vilja torde vara att reformera för ett gott samhälle förvisso med olika medel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0