Analys

Det borde finnas förutsättningar för miljöpartiets nya språkrör att rejält utmana den röstningsobenägna och penningsstinna medelklassen och varför inte ge sig på alla hundägare i form av en kraftigt höjd hundskatt?

Köttätandet lär öka och där finns ytterligare en möjlighet till att stärka statskassan genom höjd moms på kött.
Grilloset ligger tungt över de flesta villasamhällen fredag och lördags aftnar vilket betyder att vi icke grillälskare måste andas in det ohälsosamma oset. Oset motivers med att vi måste unna oss något efter en slitsam vecka. Denna ständigt sövande medecinering.

Själv har jag övergått till bönor och andra goda vegetabiliska grödor åtminstone i går kväll prövade jag den dieten med god smak.

För den politiskt djärve finns det en hel del möjligheter att utmana den slöa och godmodiga och politikst omedvetna valmanskåren.

Reinfeldt måste skärpa sig och finna djärva politiska utmaningar till miljöpartiet annars risker han att få sig en rejäl omgång i nästa val.

Jag tycker Fridolin och Romson verkar vara två skärpta ungdomar som kan ställa till en hel del trassel. Problemet för dessa två coming individer är att inte stöta sig med den sovande medelklassen men ändå intelligent utmana och få folk att förstå att nu är det allvar med miljöutmaningarna. Och hur åstadkommer de den svårigheten?

Juholt spelar i div 6 mot miljöpartiets talangfulla uppkomlingar som kommer att avancear i seriesystemet. Juholt springer och sparkar med ingen bollkänsla.
Finterna är grova och genomskådas av motståndaren. På sikt kommer talangerna att springa förbi och Juholt försvinna ner mot 20% gränsen samtidigt som miljöpartiet kommer att avancera uppåt och hota moderaterna.

Jag skulle önska att den pacifistiska grenen inom miljöpartiet kunde få mer genomslag. Jag tror att det finns en stor del av valmanskåren som skulle nappa på en rejäl kritik mot nuvarande alltför stora och ineffektiva Försvarsmakt. Att lägga 40 miljarder årligen på Försvaret är 20 för mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0