Utveckling

Förslag på åtgärder för att lösa olika samhällsproblem saknas inte från politiker. Åtgärder för att öka jämställdheten lyfts fram av regeringen men oppositionen säger att trots insikten görs ingenting. Liknande argumentation hörs när det gäller energiområdet.

Trots allt det viktigaste problemet är att många alltför många saknar arbete. Och främst ungdomer. Ungdomsarbetslösheten beror på för dålig skola. Och för dålig skola under många år och decennier. Kan vara san't kan lika gärna vara fel.

Nu vill socialdemokraterna med flera ställa upp procentuella mål för för hur olika kategorier av ungdomar skall förbättras. http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ett-forsok-i-blairs-anda.

Nyckeln till regeringsmakten är utbildningspolitiken.

Jag vill påstå att nyckeln till framgång när det gäller olika individers förmåga att förbättra sitt beteende i ett eller annat avseende är motivation, attityder och inställning.

Lyssnar jag på en indisk ungdom som lever i fattigdom så vill vederbörande i överraskande många fall bli läkare eller andra högstatus jobb i samhället trots att sannolikheten att lyckas kan vara liten. Inställningen och motivationen samt attityden får människan från föräldrarna likaså kämpaglöd, ihärdighet och tålamod. De senare egenskaperna går att inhämta senare i livet om kämpaglöden finns. Moment 22!

Och hur skall politikerna i vårt land förändra attityder och motivation för den procent ungdomar som saknar beteendet från första klass?

Jag tror inte det hjälper med ökad utbildning för lärare, fler lärare i skolan osv. Att förändra attityder tar lång tid och problemet löses möjligen genom att lyfta hela samhällets nivå genom många olika åtgärder som mer eller mindre springer fram ur samhällskroppen med hjälp av naturkrafterna och människors inneboende styrka och sprider sig till andra som ringar på vattnet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0