Stefan Löfven

Jag lyssnar på Stefan Löfven och får uppfattningen att han sitter inne med lösningar på hur arbetslösheten skall sänkas i landet. Genom sin erfarehet från toppposition inom fackföreningsrörelsen och då i synnerhet från den mest konkurrensutsatta delen nämligen bilindustrin verkar det som många är beredda att lyssna på honom och till och med tro på vad han säger.

Löfven har inte presenterat några åtgärder för att sänka arbetslösheten utan hittills hållit sig till upprepeningar av traditionella metoder som att höja utbildningsnivån i gymnasiet så att fler går ut med godkända betyg samt att lägga mer resrser på arbetsmarknadsutbildningen.

Därtill kommer den sedvanliga socialdemokratiska kritiken av fas 3 och att ungdomar inte omedelbart tas om hand av arbetsförmedlingen efter avslutad gymnasiestudier och sätts i arbete eller praktikplatser.

Enligt min åsikt krävs det radikala åtgärder för att höja exportandelen av landets BNP. Och sådana åtgärder är inte i all synnerhet socialdemokraterna beredda att vidta. En sådan åtgärd är att kraftigt sänka företagsbeskattningen eller lönekostnadspåläggen så att fler internationella företag investerar i landet och skapar sysselsättning.

På marginalen går det att trixa med olika åtgärder som exempelvis momssänkningen för krogar men det räcker inte för att påverka mer än på marginalen.

Löfven är ingen ny guru utan sedan lång tid präglad av inte bara fackföreningsrörelsens toppstyrda organisation utan också av socialdemokratins sekt liknande uppbyggnad.

Det är inte bra när politiker uppfostras från tidig barndom i unga örnar och sedan som Juholt sa' när han avgick "jag kommer att dö som socilademokrat"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0