Lokala politikers oförmåga

Apropå http://nwt.se/asikter/debatt/article1058085.ece

De flesta har lämnat A-kassan inte på grund av höjda avgifter utan på grund av att de har trygga jobb eller befinner sig nära pensionsåldern. Att tro att människor lämnar en viktig försäkring på grund av att avgiften höjs med en hundring är enfaldigt.

När elev underlaget minskar betyder det att kostnaderna minskar.

Integrationspolitiken tillför kommunerna människor med kreativa resurser och talanger utöver det normala. Det är politikernas ansvar att se till att de resurserna tas tillvara.

Gräv där Du står och klaga inte uppåt och ropa inte ständigt på mer resurser. Gör något konstruktivt och kreativt med den position Du har. Du har möjligheter att  på de otaliga möten och sammanträden som arrangeras veckovis,månatligen osv med företrädare för värmländskt näringsliv och offentliga representanter att föreslå något som utvecklar länet och löser en del av den ungdomsarbetslöshet som alla är oroliga för skall få allvarliga konsekvenser för samhällsekonomin på sikt.

Dessutom ta tag i den omfattande kommunala och landstingsbyråkratin som troligen utgör en del av hindren för att kreativitet och utveckling skall komma till stånd. Omger sig högre makthavare och beslutsfattare med ja sägare i stället för med människor  som törs säga emot och komma med andra ideer än de för tillfället rådande?

Din med flera politiskt ansvarigas uppgift borde vara att rationalisera länets ledningstruktur. Börja i morgon med att föreslå en sammanslagning av de sexton värmländska kommunerna och utred konsekvenserna.

Res väster ut och ta kontakt med investerare och undersök möjligheterna till att få del av norskt näringslivs utbyggnadsplaner.

Att ständigt klaga uppåt gör att kulturen blir inskränkt och ide fattig. Politiken som fördes för ett halvt decennium sedan och större delen av den tid som Du och jag har verkat har lett till nuvarande situation. Störst ansvar har de folkvalda lokala politikerna som har möjligheter att påverka ungdomsarbetslöshet, skolpolitik och klimatomställning i närmiljön.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0