Bankerna

Debatt program i TV verkar syftar till att ställa de frågor som en relativt allmänbildad allmänhet vill ha svar på. Ett ex Varför tjänar bankerna ohemult mycket pengar på bostadsmarknaden och lån till småföretagare?

Enda svaret som Sverker i går kväll lyckades få fram var att det gäller att spela ut de ca 20 banker som tillhandahåller tjänsterna mot varandra för att undgå högre räntor än nödvändigt och bidra till bankernas höga vinster.

Dvs samma tillvägagångssätt som konsumenter använder när de skall köpa vilken sällanköpsvara som helst.

Enda skillnaden är att miljön i banken skiljer sig från en TV butik. Du behöver heller inte beställa tid och sitta ned i en TV butik.

Dessutom är bank "rådgivaren" enligt min erfarenhet mindre kunnig om produkten än TV försäljaren. Helt enkelt beroende på att bankens rådgivare inte vet hur framtiden kommer att te sig plus att milljön ger ett falskt intryck av stabilitet och förtroende.

Bankrådgivaren är mindre kunnig om makro penningspelet än V75 tipsaren Micke Nykvist.

Jonas Sjöstedt har en poäng när han vill att bankerna skall bli mindre och lokalare och enbart tillhandahålla de bas produkter som konsumenten efterfrågar. Tyvärr går utvecklingen mot att fler produkter måste erbjudas konsumenten inom samma fyra väggar. Det finns inga mjölkaffärer längre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0