Kast med liten boll

Nu har det hänt igen. Djurgården avskedade Hardy Nilsson. Hjälteförklarad vilker år det nu var när han ledde kronorna till VM seger. Tränaren med all kunskap om muskelgrupper och vilken träning som bäst behövs för hockeyspelare avskedas helt plötsligt och ersätts med en som har större kunskap om vilka muskler som bäst behövs stimuleras för att nå slutspelet. Eller är det den mentala biten enligt sportchefen som fallerat?

Sportchefen är den som sitter inne med kunskapen om vilken kompetens som fattas för att laget skall nå slutspelet. Styrelsen har ansvaret för övergripande strategi och sitter och gapar som fågel ungar när det händer saker nere på plan.

Och vad säger sponsorerna? De sitter i logerna och betraktar skådespelet på rinken och vet varken ut eller in när de funderar på vilket lag de skall lägga reklmpengarna på nästa år. Ja, varför inte en liten peng till Viktoria Helgesson eller någon annan seriöst satsande individuell idrottsutövare?

Kanske skulle vi trava upp till något förbund och kolla om de är intresserade av att med vår hjälp spåra idrottstalanger på högstadier, gymnasier och universitet. Ett stort landsomfattande projekt med målsättning att stimulera ungdomar till aktiv idrottsutövning oavsett gren.

RF vad gör den organisationen frågar sig den som sitter bredvid och lyssnar till funderingarna? Byråkratiskt krångel och massivt stöd till korpen. Nja säger någon låt idrotten och kreatörerna själva sköta utvecklingen på basplanet. Se bara vad som hände med innebandyn. Nu större än det socialdemokratiks partiet.

Vi drar oss ur den löjliga ishockeyn och satsar på kast med liten boll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0