Prognos för Socialdemokraterna

Varför accepterades inte det sex pktsprogram som Mona Sahlin presenterade i sitt känsloladdade avgångstal? Nej, den hårda innersta kärnan som utgör Juholts stödtrupper vill tillbaks till de abstrakta begreppen solidaritet, rättvisa och broderskap som inte går att ges det konkreta innehåll som den hårda kärnan avser på grund av att det går inte att driva en sådan ekonomisk politik i ett litet export beroende land som sverige.

Det finns helt enkelt inte de frihetsgrader i den ekonomiska politiken och har aldrig funnits, bevisat i försöket på 70 och 80 talen som ledde till upprepade devalveringar och till sist 90 talets kaos. Alliansen hann helt enkelt före med en ekonomisk politik anpassad till internationalisering och som Göran påbörjade. Det är det enda alternativet som för dagen finns tills ett företagsklimat har skapats som gynnar innovation och forskning så att nya högteknologiska företag kan skapas som skapar en välavlönad medklass som i sin tur kan generera skatteintäkter till välfärden och service jobb till de kategorier som inte klarar gymnasieskolan och outbildade nyanlända.

Att som Ylva ropa på arbetmarknadsutbildning som flera ggr dömts ut av RRV är ineffektiv politik. Att med statliga subventioner som Veronica Palm ropar på börja bygga bostäder är att gå tillbaks till en subventionspolitik som partiet var med om att avskaffa i början av 90 talet.

Att investera i mera infrastruktur utöver dagens budget är högriskprojekt som prövats i Frankrike och Spanien med förödande resultat för statskassan. Troligen kommer delar av den hårda kärnan i fortsättningen att rösta på Vänsterpartiet och andra delar gå över till miljöpartiet. Så är prognosen för socialdemoktarena. Till sjunkande opnionssiffror för partiet kan tillfogas att LOs medlemmar i allt större skaror lämnar förbundet på grund av toppstyrning och omodernt fackligt koncept.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0