Spelet inom partiet

Ylva Johansson kritiserar Juholt och menar att huvudproblemet är hans, att opinionssiffrorna rasar. Men förstås tillägger Ylva. Det är inte enbart Juholts fel utan vi andra har också ansvar säger Ylva på sin blogg http://www.ylvajohansson.se/.

Ylva har en framtoning som är aggressiv och högljutt retorisk. Kroppsspråket visar att här är det jag som kan de viktiga samhällsfrågorna och har de bästa argumenten när hon framträder i debatter. Ingen ödmjukhet här inte. Säkert går hon hem hos den hårda kärnan i partiet men stöter bort marginal väljarna som sossarna så väl behöver.

Det verkar vara ett medvetet spel hos partiet att välkända politiker från tid till annan kritiserar ledaren och sedan framträder någon relativt okänd distriktsordförande och förklarar att nu måste vi ägna oss åt politik. Jag tror det föklaras av att försvararna är sådana som vill uppåt i partihierarkin och hoppas på en ministerpost vid eventuellt regeringsskifte.

Ylva och Östros m fl kritiker har inget att förlora. Ministerposterna är många. Det kan också vara så att gamla rävar anar slutet för Juholt och vill ha bort honom för att de med säkerhet vet att en bättre ledare nu äntligen har ställt sig till förfogande. Kanske Nygren eller Bodström.

Det kan vara så trivialt som att Ylva smakat på ett glas rödvin och blivit inspirerad att skriva på bloggen utan närmare avsikter. Ganska otrolig aktivitet för en rutinerad politiker som dessutom backas upp av högt uppsatt närstående anhörig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0