Kränkande behandling

En relativt liten grupp samhällsmedborgare är utsatta för kränkande behandling av försäkringskassan och arbetsförmedlingen. I varje fall om jag läser på vänsterdebatörers sidor och en och annan mittendebatör instämmer.
Frågan är om det är regeringens regler för att undvika förtidspensionering av människor eller om det är nitiska tjänstemäns/kvinnors tolkning av reglerna som är orsaken?
Om en anställd på myndigheten i fråga gör en för klienten välvillig tolkning av reglerna bestraffas den anställde för regel tolkningen?
Själv skulle jag bedöma varje individs fall ytterst välvilligt. Men också utifrån risken att hamna i en passivitet resten av livet.
Ytterst är det samhällets oförmåga att skapa reguljära arbeten på marknaden som är orsaken. Och den oförmågan gäller oavsett regerings färg. Visst går det att lagstifta om att varje människa skall ha ett arbete inom antingen privat eller offentlig sektor och tilldelas arbetet av en plan myndighet. Jag bedömer utifrån den politiska debatten att det systemet är inget parti i landet berett att ta ansvar för.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0