Löfven

Löfven går i otakt med den röda väljaropinionen när han förklarar det orimliga i att förbjuda vinster i välfärden.  Förklaringen är logisk. Det går inte att förbjuda företag som sysselsätter 100 000 och har kunder långt över den siffran. Det är inte osannolikt att han kommer att tvingas tänka om eller avgå på nästa års kongress. Mona Sahlin i repris.
Riskkapital fattas för små och medelstora bolag. Arbetskraften är för dyr och regelverket för krångligt. Löfven anslår 100 millioner under fyraårsperioden till exportrådet. Vilka kriterier skall exportrådet hantera för att fördela medlen och till vilka företag? Svårast blir det när Löfven förklarar att pengarna skall gå till företag där produkten inte finns utan det är företag med produkter på ideestadiet som skall gynnas.
Samma funderingar har jag när det gäller miljarden till ideer för grön omställning. Är det näringsdepartementet som skall sålla ut de mest innovativa ideerna?
Och hur blir det om centern och kristdemokraterna åker ur riksdagen? Skall sossarna regera med MP, VPK eller folkpartiet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0